czwartek, 19 listopada 2009

Antyrakowa siła diety autor: Dr David Servan - Schreiber

Jest to jedna z nielicznych dostępnych na rynku popularnonaukowych książek, które profesjonalnie zajmują sie tematem żywienia. W sposób obrazowy, ciekawy i zrozumiały tłumaczone są mechanizmy powstawania i leczenia raka.
Przebadane składniki diety antyrakowej:
grzyby, m.in boczniaki
pory, cebula, czosnek
przyprawy: kurkuma, curry, rozmaryn, tymianek, imbir
warzywa: krzyżowe np. brukelka, kapusta, brokuły, kalafior
inne warzywa lilioate: cebula, czosnek, szalotka, szczypiorek
pomarańczowe warzywa i owoce bogate w karotenoidy
ziemniaki
soja
kwasy tłuszczowe omega - 3
pokarmy bogate w selen
witamina D
probiotyki
czerwone wino
gorzxka czekolada
Zielona herbata!

1 komentarz:

  1. Dieta bardzo wpływa na nasze zdrowie, warto od tego zacząć prawie każde leczenie:) Tu może i catering dietetyczny od https://www.kuzniazdrowia.pl was poratuje?

    OdpowiedzUsuń